Київ, вул. Гоголівська, 23 Відправка товару по Україні, СНД і країнах Балтії
Замовити дзвінок
вхід Реєстрація
УкрРусEng
UAH
0

Що вибрати як альтернативу традиційним шторам?

16.06.2022

Нові будинки, нові потреби: нещодавно збудовані сучасні будинки та котеджі дозволяють своїм власникам відходити від «класичних» канонів оформлення вікон у бік більш сучасних та сміливих рішень. Подібно оригінальним кольоровим рішенням в оформленні стін або красивим, але не завжди комфортним предметам меблів, інструменти зашторювання вікон (штори, ролети, жалюзі) також можуть виглядати сміливо і екстравагантно, але будуть досить функціональними. Вибір варіанта оформлення вікон та сонцезахисту приміщень дуже залежить від актуальних тенденцій інтер’єрові моди та концепції проекту, але насправді, у сучасних проектах Замовники все більше схиляються знайти альтернативу все ще затребуваним, але «канонічним» шторам.

Що використовувати як альтернативу класичним шторам?

Справжнє питання стилю: альтернатива шторам у Вашому домі дозволяє грати з персональними відчуттями та уподобаннями. Прийняття альтернативного стилю, по суті, є найкращим способом розкрити характер тих, хто живе в будинку та дає можливість реалізувати креативні та водночас стримані рішення. Альтернативою класичним шторам можуть бути рулонні штори, горизонтальні або вертикальні жалюзі та дерев'яні жалюзі. Далі пропонуємо детальніше розглянути кожен із згаданих вище способів оформлення вікон.

Рулонні штори: для дому в стилі лофт, мінімалізм, хай-тек

Забудьте про великі і важкі портьєри і глибокі фалди: з рулонними шторами ви знайдете чим замінити класичні штори, і результат Вас обов'язково порадує. Насправді рулонні штори являють собою надзвичайно практичну та просту у використанні альтернативу традиційним гардинам. Тканинні ролети мають широкий спектр застосування з великим функціоналом, дозволяють зашторювати віконні проєми шириною до 600 см і висотою до 900 см і комплектуються різними видами фільтруючих (Screen) або світлозатемняючих (дімаут, блікаут) тканин з великою гамою кольорів. Крім того, тканини для ролет можуть мати і другорядні функції, такі як звукопоглинання або термозбереження, але також є ті, які можна використовувати якості екрану для проектора.

Що стосується управління, то тканинні ролети можуть мати механічне (ланцюжок, інерційна пружина) або автоматичне (кнопка, пульт, «розумний будинок») управління. Електричні ролети є незамінними для оформлення великих панорамних вікон, а ручне управління підійде для вікон малого розміру.

Горизонтальні та вертикальні жалюзі: минуле століття чи останній шанс?

Зі словом «жалюзі» справді асоціюються нудні офісні інтер'єри 90-х років, але чи справді їхній час закінчився? Якщо подивитися топові інтер'єрні проекти 2020-2022 року в Америці, то горизонтальні алюмінієві жалюзі залишаються досить популярним інструментом оформлення вікон домашніх та адміністративних приміщень у проектах сучасного стилю. Їхня популярність полягає у простоті сприйняття, відносної дешевизні готового продукту та беззастережної функціональності. Жалюзі чорного або сріблястого кольору – це відносно безпрограшне рішення, яке буде актуальним поза часом.

Що стосується вертикальних жалюзі, то вони часом залишаються чи не єдиним рішенням для оформлення вікон неправильної або трикутної форми, а нові трансформації із заміною ламелей на спеціальні сегментовані полотна або шпоновані пластини можливо незабаром і зовсім трансформують звичні вертикальні жалюзі на новий інструмент оформлення вікон.

Дерев'яні жалюзі: немає нічого кращого за природні матеріали.

Дерево - один з найпопулярніших матеріалів в оформленні інтер'єрів різного характеру і оточує нас повсюдно. З дерева виготовляються не лише вікна, паркет та меблі, але й інші складові інтер'єру, включаючи жалюзі.

Дерев'яні жалюзі, це не новий, але все ще популярний і актуальний інструмент оформлення інтер'єрів, який завжди легко підібрати під інші елементи з дерева і отримати при цьому функціонал не гірше ніж у ролет. До того ж, дерев'яні жалюзі – це, напевно, найатмосферніший спосіб створити тінь у приміщенні, перевірте і Ви більше не зможете залишитися до них байдужим.

Управління дерев'яних жалюзі, як і у рулонних штор, може бути механічним (шнур) або електричним (пульт, кнопка, розумний будинок). Зважаючи на те, що сама конструкція має досить велику вагу – автоматичне управління стає більш ніж актуальним.

Для якісних виробів використовується африканське дерево «абачі», стійке до перепадів температури та вологості, але при цьому леге на вагу порівняно з іншими «аналогами» на ринку. Для специфічних стилістичних завдань у виробництві ламелей також використовується бамбук, здатний переварити традиційні дерев'яні жалюзі на бамбукові, з особливим азіатським шармом, притаманним інтер'єрам у стилі «етно».

Дерев'яні або бамбукові жалюзі можуть мати ламелі шириною від 25 до 90 мм, а готовий виріб може досягати 300 см за шириною та до 480 см за висотою.

А як же «римські»?

Не варто недооцінювати актуальність звичних усім римських штор і ховати їх у комірчину! Для певних завдань вони все ще незамінні, адже римські карнизи Моттура можуть бути шириною до 700 см і при цьому керуються як механічно, так і електрично.

Придбати всі вищезгадані варіанти систем можна онлайн у нашому інтернет-магазині, а також завітавши до нашого шоу-руму «VOGUE INTERIORS».