Київ, вул. Гоголівська, 23 Відправка товару по Україні, СНД і країнах Балтії
Замовити дзвінок
вхід Реєстрація
УкрРусEng
UAH
0

Облаштування закритої веранди

13.06.2022

Наявність веранди або тераси закритого типу є великою перевагою в будь-якому приватному будинку: вона не тільки дозволяє вам використовувати відкритий простір так, начебто це не тільки додаткова кімната, але і неймовірне рішення для комфортного проведення часу з досить широким функціоналом. Очевидно, що основною характеристикою або рисою веранди є її «легкість» і «прозорість», так як у більшості випадків вона відкрита з двох/трьох сторін або складається з ряду віконних конструкцій з можливістю їхнього зсування або відкривання.

Як можна закрити периметр веранди без скла?

Відкриту веранду без встановлених вікон можна легко і просто оснастити конструкціями на основі вуличних рулонних штор MOTTURA з прозорою ПВХ тканиною Crystal, яка буде виконувати функцію «м'яке скло». Таке рішення виготовляється на основі систем Rollbox WPro з тросовими або ZIP направляючими, які забезпечують вітростійкість системи. Для максимально стильного та компактного рішення, італійці також розробили вуличні ролети прихованого монтажу – системи Topbox 4100 – 4128.

У міжсезоння або взимку закриття веранди ідеально підходять для того, щоб насолоджуватися цим простором всією сім'єю, але виникає логічне питання зашторювання як вертикальної так і мансардної частини світлопрозорих конструкцій, що захищають для забезпечення приватності і створення затишної або навіть інтимної обстановки на Вашій веранді або терасі.

Чим зашторити зимовий сад?

За наявності мансардного скління, його зашторювання можна вирішити за допомогою спеціальних мансардних ролет на кшталт Rollbox 995 або Starbox Моттура (Італія) або системами Garden з ручним або електричним приводом того ж виробника. Різниця виключно у стилістиці рішення, а функціонально вони дуже схожі між собою. Звичайно ж м'які тканинні фалди систем GARDEN (зимовий сад) набагато гармонійніше вписуються в проекти класичного стилю, а для сучасних та мінімалістичних інтер'єрів все ж таки краще розглянути мансардні ролети, хоча обидва типи систем зашторювання дозволяють встановити як світлозатемнюючі (блекаут, димаут), так і фільтруючі (Screen) тканини.

Електричні сонцезахисні системи більш актуальні для мансардного скління, якщо Ваш зимовий сад невеликих розмірів, то можна обійтися і ручним приводом.

Які штори вибрати для веранди?

Як ми вже раніше обговорили, виходить, що веранда – це окреме приміщення зі своєю атмосферою та розширеними функціями, але також з додатковими вимогами щодо приватності та комфорту, тому зашторювання (штори, ролети, жалюзі) відіграють далеко не останню роль в оформленні такого приміщення . Що краще застосувати у цьому випадку? Правильної відповіді немає. Все залежить від багатьох факторів: стилістики приміщення, очікуваних функцій зашторювання, розмірів проємів і т.д. А ось тип систем (ролети, жалюзі, римки або драпіровані штори) вибирається виключно виходячи із стилістичних та смакових уподобань.

Якщо розглянути рішення на основі рулонних штор, то ми зможемо запропонувати різні варіанти систем італійського виробництва з різними параметрами:

  • механічні (Plus, Sidewinder), моторизовані (Energy, Rollbox), акумуляторні (Energy 728-740);
  • відкритого (Sidewinder, Energy) та закритого (Rollbox) типу;
  • без направляючих, з тросовими направляючими, вітростійкі;

При цьому всі вищевказані моделі можуть комплектуватися як затемнюючими тканинами blackout або dim-out так і фільтруючими тканинами Screen зі світлопроникністю від 1% до 10%.

Дерев'яні жалюзі на веранду або зимовий сад – це ще одне стильне та функціональне рішення для Вашої оселі. Завдяки широкій колірній гамі (більше 50 кольорів), різноманітним стилістичним колекціям та можливості виготовити жалюзі шириною до 300 см – вони також широко викристовуються для оформлення вертикального скління закритих терас, веранд та зимових садів у житлових та комерційних об'єктах. Ламелі жалюзі шириною від 25 до 90 мм зазвичай підбираються під масштаб приміщення і чудово гармонують з іншими предметами інтер'єру, виконаними з дерева. Механізм системи жалюзі дозволяє збирати всі ламелі догори або провертати по осі від повністю вертикального положення (відкритий режим) до практично повністю вертикального (закритий режим).

Якщо повернутися до традиційних методів зашторювання, то римські або драпіровані штори - це не старіюча класика, яка застосовується навіть на верандах і терасах. Карнизи Basic, Softbox і Rotary дають можливість оформлення єдиним полотном штори проєміи до 7 метрів завширшки, а механічні драпіровані карнизи Slalom, Arco (ручне управління) і моторизовані Power взагалі не мають обмежень для штор в такі приміщення, тому рішення обмежується лише фантазією дизайнера та архітектурою проекту.

Резюмуючи все вищезгадане, варто підкреслити, що якщо у Вас є веранда або зимовий сад, то його однозначно варто задіяти на повну у своєму повсякденному житті та оформити згідно з Вашими вимогами комфорту, а питання зашторювання та сонцезахисту Ви можете довірити нам – Компанії «ТБІ», що має практично тридцятирічний досвід у сонцезахисту та текстильному оформленні комерційних та житлових об'єктів.

Ми знаходимося в Києві але працюємо по всій Україні, а наш шоу-рум «VOGUE INTERIORS» розташований в історичному центрі, на вулиці Гоголівська, 15. Там представлені всі карнизні та сонцезахисні системи, а також тканини для штор та оббивки та можна вибрати найбільш підходяще рішення для Вашого будинку та замовити рішення «під ключ» з гарантією якості та дотримання термінів.