Київ, вул. Гоголівська, 23 Відправка товару по Україні, СНД і країнах Балтії
Замовити дзвінок
вхід Реєстрація
УкрРусEng
UAH
0

Римські штори від Mottura

03.10.2016
римські штори, римська штора

Своєю появою римські штори зобов'язані древнім римлянам, а сучасний варіант цих штор був розроблений в Швеції. По виду вони зовні дуже схожі на рулонні. Тільки, на відміну від них, не намотуються на барабан, а збираються від низу до верху красивими складками. Тканини для таких штор можна підбирати в залежності від призначення. Якщо потрібно повне затінення приміщення, то вибирають спеціальний матеріал з особливою обробкою вивороту.

Конструкція римських штор дуже проста. Це прямокутний відріз тканини і вшиті для жорсткості горизонтальні рейки. З їх допомогою штора збирається складками. Управління підйомом здійснюється за допомогою спеціального валика або шнурів, пропущених через кільця на виворітного стороні штори. Зазвичай для вузьких вікон досить одного полотна, а на широких закріплюють кілька вузьких смуг. Кріпляться вони на карниз для римських штор, в якому прихований механізм управління.

До плюсів такого виду завіси для вікон можна віднести:

1. Простоту конструкції.

2. Величезна різноманітність кольорів і стилів;

3. Гарне поєднання з розсувними шторами;

4. Мала вага;

5. Можливість монтувати на вікна навіть малого розміру;

6. Легко опускаються і піднімаються на потрібну висоту;

7. Простоту догляду. Їх навіть можна випрати, як звичайні штори (тільки спочатку видалити напрямні і підйомний механізм).

Щоб тканина довгий час не втрачала початкові властивості, її обробляють спеціальним складом. Обважнювачі, закріплені в нижній частині полотна не дозволяють шторі повертатися і плескати від вітру. Римські жалюзі підійдуть для будинку, офісу, кафе та ін. Їх можна закріпити на стелі, на вікні, у віконному отворі і навіть в частині прорізу. Використання римських жалюзі - дуже хороша ідея для створення сучасного інтер'єру.