Київ, вул. Гоголівська, 23 Відправка товару по Україні, СНД і країнах Балтії
Замовити дзвінок
вхід Реєстрація
УкрРусEng
UAH
0

Фасадна штукатурка та її різновиди

04.10.2016

Фасадні штукатурки, за своїм призначенням, застосовуються для зовнішніх декорів будівель і об'єктів, істотні температурні перепади і погодні умови висувають ряд вимог і особливостей до даного виду декоративних штукатурок.

Види фасадних штукатурок:

Цей обробний матеріал прийнято розділяти за видами залежно від сполучного елемента в його складі:

  1. Мінеральні. В основі таких штукатурок лежить цемент. Для підвищення еластичності і адгезії до складу додаються полімери.
  2. Силікатні. Основою таких штукатурок є водне калієве скло. Добавки - пластифікатори.
  3. Акрилові. Склад таких штукатурок готується на основі акрилових смол. У них додаються полімери.
  4. Силіконові. Елементом подібних штукатурок є силіконові смоли.

Вибір тієї чи іншої штукатурки залежить від матеріалу поверхні декоруємої стіни. Якщо стіна з натуральних матеріалів, то підійдуть паропроникні штукатурні склади - силікатні, силіконові і мінеральні. Їх же можна використовувати в тому випадку, якщо стіна утеплена мінеральною ватою. Таким властивістю не володіють акрилові склади. Їх можна використовувати на стінах, утеплених пінополістиролом.

Характеристики фасадних штукатурок

Експлуатаційні характеристики у кожного виду штукатурок свої. Особливою стійкістю володіє акрилова штукатурка. Вона не боїться пошкоджень. Найбільше боїться механічних пошкоджень штукатурка з мінеральним складом. А силікатні і силіконові відносяться до середнього класу стійкості.

По вологостійкості кращими визнані акрилові і силіконові склади. Не любить вологу мінеральна штукатурка. За цим параметром до неї близька силікатна.

Біологічна корозія - цей параметр характеризується можливістю появи цвілі і грибків. Стійкість за цим параметром визначається не основним складом штукатурки, а тим, доданий чи ні в неї препарат, здатний протистояти появі та розмноженню мікроорганізмів.

Мінеральна штукатурка володіє найменшим показником довговічності, але при цьому у неї досить інших позитивних якостей. Так, вона недорога і легко наноситься. Працювати з нею може навіть непрофесіонал. Дана штукатурка захищає будинок від проникнення вологи. Вона також володіє протипожежними властивостями.

Акрилові штукатурки володіють гідністю, яке допомогло їм знайти застосування в місцевостях з підвищеною вологістю - малим коефіцієнтом поглинання вологи. Але вони досить дорогі, а їх горючість обмежує сферу їх застосування.

структурний ефект

Здавалося б, структурні ефекти - це всього лише декоративний елемент. Але це не зовсім так. З практичної точки зору більш гладка поверхня гірше переносить зовнішні негативні впливи. На таких поверхнях частіше з'являються тріщини. А шорсткою стіні така небезпека не загрожує. Але забруднюватися вона буде швидше, ніж гладка.

Шорсткість стіні надають наповнювачі штукатурки. Але залежить вона і від того, як розчин наноситься на поверхню. Професіоналам відомо кілька способів нанесення штукатурки на стіну. Серед них:

  1. фактура «руно» ( «баранчик», «гусяча шкіра») - розчин наноситься валиком, нерівності формуються напівтерком;
  2. фактура рифлена (шорстка, «кора», «короїд») - в складі для нанесення містяться камінці малого розміру.

Наша компанія пропонує широкий асортимент фасадних штукатурок, з їх особливостями і застосуванням можна ознайомитися в нашому інтернет-магазині декоративних матеріалів: www.tbi.ua.